dimarts, 25 de març del 2014

Tanquem els CIE s'uneix a la campanya DESOB14

Com ja sabeu, la Campanya pel Tancament dels CIEs s'ha sumat a la crida a la desobediència civil de #Desob14, i convoca a la manifestació que surt aquesta tarda a les 18:30h de Plaça Catalunya.
Per a qui no coneix la crida Desobeïm 2014, aquesta manifestació forma part d'una campanya de desobediència civil generalitzada contra la llei mordassa, la llei contra l'avortament, el nou codi penal i el retrocés en els nostres drets fins a nivells dictatorials.
La manifestació també és en suport de les encausades per Aturem el Parlament, que tenen judici la setmana vinent. Finalment, vam valorar a Tanquem no cridar a mobilitzar pel nou reglament la setmana passada sinó unir-nos a aquesta manifestació transversal amb el nostre propi bloc.

TANQUEM ELS CIES QUEDEM A LES 18:00H A URQUINAONA PER A POSAR-NOS ELS "UNIFORMES" DEL CIE AL CENTRE I MARXAR A LA MANI COM A BLOC

Una mica d'info sobre la mani d'aquesta tarda:
Web: Desobediència 2014
Notícia: Els moviments socials criden a una campanya de desobediència
Vídeo convocatòria: Desobedència 2014

dimarts, 18 de març del 2014

Organitzacions socials rebutgen el Reglament de la Vergonya i fan una crida a mobilitzar-se pel tancament dels Centres d'Internament d'Estrangers

Audio complet de la roda de premsa: http://freesound.org/people/antigonia/sounds/223453/

CATALÀ [Más abajo en castellano]

Amb motiu de la recent aprovació del Reglament dels CIEs, conegut ja com el Reglament de la Vergonya, entitats de l'àmbit acadèmic com l'Observatori del Sistema Penal i els Drets Humans, jurídic i de defensa dels drets humans com la Comissió de Defensa de l'ICAB i l'Associació Catalana de Professionals de l'Estrangeria i col·lectius de suport de les persones migrades com l'Espacio del Inmigrante han participat d'una roda de premsa organitzada per la Campanya Tanquem els CIEs.  

La primera intervenció ha estat la de Mustafa Asrih, del Espacio del Inmigrante, que ha denunciat com un company del col·lectiu ha estat detingut i traslladat al CIE d'Aluche a Madrid per ser deportat malgrat tenir ple arrelament social. En segon lloc, José Penin, de SOS Racisme, ha aclarit que el text definitiu del Reglament no ha incorporat cap de les propostes realitzades per les organitzacions de defensa dels drets humans. A més, ha puntualitzat que la participació de les ONGs queda restringida a l'externalització i privatització dels serveis, i no garanteix l'accés d'aquestes per a la fiscalització dels CIEs.  

divendres, 14 de març del 2014

Nota de premsa arran de l'aprovació del nou reglament dels CIEs


No al Reglament de la Vergonya!

Comunicat de la Campanya Estatal pel tancament dels CIE davant l'aprovació del Reial Decret mitjançant el qual s'aprova el Reglament de funcionament i règim intern dels Centres d'internament d'Estrangers i convocatòria de roda de premsa

Poc després de les morts de la Samba Martine al CIE d'Aluche (desembre de 2011) i de l'Idrissa Diallo al CIE de Zona Franca (gener de 2012), el Govern va anunciar la imminent aprovació d'un Reglament per a regular el funcionament i règim intern dels Centres d'Internament. En aquell moment, aquestes dues morts, més la successió ininterrompuda d'informes que documentaven la vulneració de drets fonamentals a l'interior d'aquests centres de la vergonya, van provocar que el Govern cités a les organitzacions socials a una consulta sobre aquest projecte de reglament. 

dimecres, 12 de març del 2014

El jutjat absol els policies denunciats d'agredir un intern del CIE tot i admetre que va ser empès sense cap motiu

Català (más abajo en castellano)


El  passat 5 de febrer una persona privada de llibertat en el CIE de Barcelona va denunciar que havia estat agredida per agents de la Policia Nacional al menjador del Centre. Paral·lelament, la direcció del CIE va denunciar que tres agents havien estat agredits per aquest intern i va aporta un informe policial que ha resultat ser fals.

En el judici, que va tenir lloc el passat 4 de març, l'intern va relatar com els agents de la Policia Nacional el van insultar i agredir  aprofitant que s'acabava el temps del menjar i es trobava sol en el menjador del Centre. Els  fets denunciats es van veure reforçats per la gravació de les càmeres de seguretat del centre, en què es comprova - tal com reconeix el jutjat en la sentència - com els agents van empènyer per l'esquena Hamid sense cap motiu quan es disposava a sortir del menjador. L'agressió policial va desencadenar la defensa de l'intern que va ser reduït brutalment per fins a 4 policies.

13Marzo. Deportación masiva, un nuevo vuelo de la verguenza

dilluns, 10 de març del 2014

Més al Sud. Cinema al CCC Barri

Estranyes en el paradís, cinema al CCCBarri
Carrer Puríssima Concepció 28, Metro Poble Sec


El proper dissabte 15 de març, a les 19.00h, continua el cicle de cinema "Més al Sud" al CCCBarri amb una sessió especial en entorn de la frontera sud d'Europa i nord d'Àfrica en què comptarem amb dues pel·lícules diferents que neixen d'uns mateixos esdeveniments: les morts de desenes de migrants subsaharians en els salts a les tanques dels enclavaments fronterers de Ceuta i Melilla la tardor del 2005.

dilluns, 3 de març del 2014

Dimarts 4/03: Primer Judici per denúncia d'agressions al CIE de Barcelona

CATALÀ [Más abajo en castellano]
Judici per una agressió de la Policia Nacional a un jove de 19 anys en el CIE de Barcelona
Aquest dimarts se celebrarà judici de faltes arran de la denúncia per agressions interposada per un intern contra la Policia Nacional que custodia el Centre d'Internament d'Estrangers de la Zona Franca. El jove, de 19 anys d'edat, va presentar denúncia el passat 6 de febrer al Jutjat d'Instrucció núm. 21 per les agressions i insults racistes rebuts per part de tres agents de la Policia Nacional que custodien el Centre.