divendres, 27 de desembre del 2013

17a Marxa solidària amb les persones preses

Aquest 31D de nou es fan, per 17 any consecutiu, les marxes en solidaritat amb les persones preses.
Prop de 10.000 persones preses a Catalunya, prop de un 70% per delictes directament relacionats amb les circunstancies socioeconòmiques, l'augment de la pobresa i la precarietat, la segregació amb els estrangers, la imposició d'un model de càstig-premi que per a les dones té una gran força patriarcal...
La privació de llibertat com a solució als conflictes socials hauria de començar a ser més criticat pels moviments socials...
Anem camí de crear una xarxa de suport i autodefensa al voltant de les presons. Amb les preses i els seus familiars, per anar derribant distàncies entre els moviments socials i les persones que estan patint les conseqüències més cruels d'aquest model economic.
La cárcel duele...

dijous, 19 de desembre del 2013

Samba Martine, dos anys sense resposta

Des de Tanquem els CIE, fem nostre el comunicat emès pels col·lectius de Madrid en memòria de la Samba Martina. Ella, com l'Idrissa, com l'Alik, com tantes altres persones privades de la seva llibertat i dels més elementals drets humans, són la nostra causa i la nostra inspiració. 
Tanquem els CIE!

Samba Martine,  dos años sin respuesta


Hoy, 19 de diciembre de 2013, se cumplen dos años de la muerte de Samba Martine.

dimecres, 11 de desembre del 2013

Jornades i Manifestació contra l'Apartheid Jurídic i Social el 13 i 14 de desembre a Barcelona


L'Assemblea Solidària Contra els Desallotjaments organitza unes Jornades Contra l'Apartheid Jurídic i Social els propers divendres 13 i dissabte 14 de desembre al Col·lectiu Ronda (c/Trafalgar, 50) amb l'objectiu de debatre estratègies, dins i fora del marc legal, per poder fer front a les situacions d'injustícia i vulnerabilitat que pateixen les persones migrants al nostre país.

Podeu accedir al manifest i programa complet de la trobada al web assembleasolidaria.org

Al final de les Jornades, es farà una crida a assistir a la Manifestació Pels Drets dels i les Immigrants convocada dissabte 14 a les 17 h a la Plaça Catalunya de Barcelona, coincidint amb la proximitat del Dia de l'Immigrant, el proper 18 de desembre.


TOTES I TOTS SOM IMMIGRANTS, TOTES I TOTS SOM PERSONES 
Assemblea Solidària Contra els Desallotjaments 
http://assembleasolidaria.org/ 
@ASolidriaP9 
 #ContraApartheid

dilluns, 9 de desembre del 2013

Alik mort al CIE #CIEmata #justiciaAlik

Avui, 9 de desembre, a les 19.30h es realitzarà una Concentració davant la Comissaria de la Policia Nacional de Via Laietana per exigir una investigació ràpida, imparcial i profunda de les controvertides circumstàncies que envolten la mort d'Alik Manukyan.

La concentració està convocada per l'Associació d'Armenis a Espanya, l'Associació Armenis a Catalunya Ararat i la Plataforma Tanquem els CIE's.

En aquest enllaç trobareu un VIDEO d'investigació sobre els fets:

Comunicado del Encuentro estatal contra los CIE

Del 5 al 8 de diciembre, colectivos de todo el Estado en lucha contra las políticas migratorias y por el cierre de los Centros de Internamiento de Extranjeros (CIEs) se han reunido en el III Encuentro Estatal, con el objetivo de trazar líneas de trabajo y acción encaminadas a denunciar la realidad de estas instituciones hasta su cierre.

En los CIEs se encierra cada año a miles de personas migrantes por encontrarse en situación administrativa irregular. La muerte esta misma semana del ciudadano de origen armenio Aramis Manukyan en el CIE de Zona Franca (Barcelona) engrosa la trágica lista de víctimas mortales bajo custodia policial en estos espacios. Decenas de informes detallan las flagrantes vulneraciones de derechos humanos dentro de sus muros. Y especialmente acuciante, la violencia específica sufrida por las mujeres migrantes y el encierro sistemático, también, de mujeres víctimas de trata.


dijous, 5 de desembre del 2013

NOTA DE PRENSA: Treinta personas en huelga de hambre en el CIE de Zona Franca denuncian otra versión en relación a la muerte del ciudadano armenio.


CASTELLANO (A continuació en català)

Alrededor de 30 internos del CIE de la Zona Franca de Barcelona, han iniciado una huelga de hambre denunciando los hechos sucedidos la madrugada del 3 de diciembre, que acabaron con la muerte de un ciudadano de origen armenio. Se llamaba Aramis Manukyan, pero sus amigos y conocidos le llamaban Alik. Tenía 32 años, una hija de siete años y llevaba 12 días interno en el CIE de la Zona Franca.

En las últimas horas se ha estado trabajando para contrastar la versión proporcionada por la Policía Nacional, recogiendo el testimonio de internos del CIE, amigos y familiares. Todos ellos coinciden en una versión de los hechos totalmente distinta a la versión oficial. Según las fuentes consultadas, antes de morir, Alik recibió golpes por parte de los agentes policiales y acto seguido, fue internado en una celda de aislamiento, des de la que habría estado gritando durante horas, antes de que sucediera el trágico desenlace.

dilluns, 2 de desembre del 2013

NO A LOS VUELOS DE DEPORTACIÓN

EL GOBIERNO EXPULSARÁ A DECENAS DE PERSONAS A NIGERIA EL MARTES 3 DE DICIEMBRE 

COMUNICADO DE LA CAMPAÑA CONTRA LOS CENTROS DE INTERNAMIENTO DE EXTRANJEROS 


El próximo martes 3 de diciembre un nuevo vuelo de deportación saldrá de Barajas con destino Nigeria. En las últimas semanas se han incrementado las redadas contra la población nigeriana, en el CIE de Aluche se acumulan las personas detenidas de dicha nacionalidad y el pasado jueves testigos relataron cómo dos coches policiales condujeron a la embajada de Nigeria, embridadas por las muñecas, a varias personas inmigrantes para su identificación. Evidencias que no queremos exponer en este texto -para proteger la intimidad de algunas de las víctimas de estas deportaciones- confirman que la fecha del vuelo será el martes que viene.