dissabte, 29 de juny del 2013

Els Jutjats de control obliguen al CIE de Barcelona a acabar les restriccions en l'accés d'ONG's i advocats

Els Jutjats d'Instrucció número 1 i 30 de Barcelona, encarregats del control dels estrangers presos als CIE's, van emtre ahir una resolució en resposta a les peticions de SOS Racisme i Migra Studium en la que ambdues organitzacions sol·licitaven el dret a visitar interns; i la queixa presentada pels advocats Andrés Garcia i Laia Serra en la que denunciaven les restriccions en l'accés dels lletrats al CIE.

En la resolució, els jutges acorden una sèrie de mesures que regulen el dret dels interns a rebre assistència jurídica de forma regular. 

dimecres, 19 de juny del 2013

La sentència de la nau del carrer Puigcerdà falla a favor de la propietat i posa data al desallotjament

[Nota de premsa de l'Assemblea Solidària contra els Desallotjaments]
Un dia hàbil després de la celebració del judici (el passat 14 de juny), la Magistrada del Jutjat de Primera instància Número 21 de Barcelona, Carla Martínez Castro, ha dictat sentència sobre l’ocupació de l’assentament del carrer Puigcerdà 127. Considera que és “conscient de la crisi humanitària que pot generar el desallotjament de la nau”, però malgrat les conseqüències d’ordre social, el cert és que els demandats no han acreditat cap documentació que contempli la seva permanència i ús de l’immoble. Amb aquests arguments, que posen el dret a la propietat privada per davant del dret a una vida i un habitatge dignes, la magistrada posa data al desallotjament el proper 18 de juliol.

diumenge, 16 de juny del 2013

#15J Día Contra als Centres d'Internament d'Estrangers: Ruta contra l'oblit.

CATALÀ [Más abajo en castellano]
 A Barcelona es va realitzar una ruta pel centre de la ciutat portant 20 estandarts amb la imatge de persones mortes sota custòdia policial durant la seva detenció en algun Centre d'Internament d'Estrangers de la Unió Europea o durant processos de deportació.
Cada cartell mostrava informació sobre la causa i circumstàncies de la mort. 
L'acció va iniciar-se a la Barceloneta fent parades al Port, davant la Jefatura Superior de la Policia Nacional de via Laietana i acabant a la Subdelegació del Govern a Catalunya. 

#NoOblidem

 

divendres, 14 de juny del 2013

El judici dels assentaments de Poble Nou marcat pel Dia contra els CIE

Nota de premsa


CATALÀ [Más abajo en castellano]

Aquest dissabte 15 de juny ha estat designat, per diverses organitzacions de l’Estat com a "DIA CONTRA ELS CENTRES D'INTERNAMENT D'ESTRANGERS". La proposta pretén donar visibilitat a l’existència dels CIE i demanar-ne el seu tancament a partir de diferents activitats repartides per tot l’Estat. Es poden consultar totes les activitats que es faran a Catalunya i la resta de l’Estat al blog 15jdiacontraloscie.wordpress.com.

dilluns, 10 de juny del 2013

14J manresa. Saltem fronteres... tanquem els CIE


15J Dia Contra els CIE - #15JCIEsNO

Has sentit parlar dels CIE?

Alguna vegada has pensat fer quelcom perquè desapareguin?

Tens ideess de com fer-ho?

Vols unir-te al Dia contra els CIE?

CATALÀ [Más abajo en castellano]


Diverses organitzacions volem posar en marxa una proposta, una que se sumi a moltes d'altres. El dia 15 de juny us proposem fer un "DIA CONTRA ELS CENTRES D'INTERNAMENT D'ESTRANGERS".
¿De què es tracta?
És un dia en què moltes organitzacions ens sumem a fer activitats que donin visibilitat a l'existència d'aquests centres. Si encara no saps el que són i vols informació pots consultar les pàgines de moltes organitzacions i els informes que s'han elaborat al respecte.