dijous, 21 de març del 2013

Manifest unitari contra el racisme en el Dia Internacional contra el Racisme i la Xenofòbia

La Campanya pel Tancament del CIEs adhereix al 
Manifest unitari contra el racisme en el Dia Internacional contra el Racisme i la Xenofòbia 

EL RACISME MATA

Un 21 de març una setantena de persones van ser assassinades per reclamar els seus drets i més de 180 van resultar ferides. La policia va obrir foc contra una manifestació contrària a una llei que controlava els moviments de la població negra, anomenada “llei de passis”. Això va passar al poble de Shaperville, Sudàfrica, el 1960.
Actualment, any 2013, el govern espanyol ha exclòs a una part de la població del seu dret a l’atenció sanitària pública i gratuïta mitjançant una reforma de llei. La sostracció d’aquest dret fonamental és justificat com una mesura de retallada en època de crisi econòmica i austeritat. I l’enduriment en política d’estrangeria que dificulta les renovacions de permisos de residència condemna a milers de persones a caure una altra vegada en la irregularitat administrativa.

dimecres, 13 de març del 2013

Exigim una investigació exhaustiva sobre la mort els immigrants arrollats per una patrullera

La Campanya Tanquem els CIE suscrivim totalment la nota feta pública avui per la Campanya pel tancament dels CIE de València:


Nota Informativa
Los testigos, igual que en las denuncias de malos tratos en Zapadores, fueron expulsados

LA CAMPAÑA EXIGE UNA INVESTIGACIÓN EXHAUSTIVA SOBRE LA MUERTE
DE LOS INMIGRANTES ARROLLADOS POR UNA PATRULLERA

La muerte de ocho personas en las costas canarias tras ser hundida la patera en que viajaban por una patrullera de la Guardia Civil exige la suspensión cautelar de los agentes implicados, una investigación exhaustiva de lo sucedido y la localización de los sobrevivientes que fueron expulsados. La Campaña, que aglutina a una treintena de organizacione sociales valencianas, exige que se paralicen las expulsiones de las personas migrantes que denuncian malos tratos para que la justicia pueda actuar.

dilluns, 11 de març del 2013

Un vídeo desmunta la versió oficial sobre el xoc d'un patruller contra una pastera



Un vídeo mostra com una patrulla de la Guàrdia Civil va envestir una pastera, fet que va causar la mort d'un immigrant i la desaparició de sis més, en aigües de Lanzarote en la matinada del 13 de desembre.
La Cadena SER desvetlla les imatges captades per les càmeres del SIVE (Sistema Integral de Vigilància Exterior) situades a menys d'1.200 metres del lloc del xoc.
La gravació contradiu la versió que van donar els agents implicats, que van acusar la pastera de "fer maniobres evasives" i van assegurar que el patruller és va mantenir en tot moment a una "distància prudencial". Pel contrari, les imatges demostren que els immigrants no mentien quan van denunciar que la patrullera de la Guárdia Civil va xocar contra ells a gran velocitat.

Més informació a www.antigonia.com.

Dimecres 13M Documental + debat a Mescladís

dissabte, 9 de març del 2013

Un Juzgado cita a declarar a los internos que denunciaron malos tratos en Zapadores un año después de ser expulsados


NOTA DE PRENSA de la Campaña por el Cierre de los Centros de Internamiento de Extranjeros de Valencia:
La mayoría de denuncias son archivadas al ser expulsadas las presuntas víctimas y testigos
Denunciaron malos tratos, los expulsaron de forma inmediata y un año después los citan a declarar para investigar lo sucedido. Esta forma de proceder difícilmente va a permitir que se esclarezca lo que ocurrió en la madrugada del 28 al 29 de abril de 2012 en el CIE de Zapadores. Cinco internos de origen argelino aseguraron que esa noche, mientras permanecían en sus celdas, dos agentes de la policía entraron a registrar con el pretexto de que olía a humo porque estaban fumando. Salieron sin encontrar nada, pero a los pocos minutos uno de los agentes de complexión fuerte volvió y arremetió de inmediato contra ellos; el policía les golpeó repetidamente con su porra, infligiéndoles contusiones de hasta 15 cm. en la cara, el cuello, el torso y los brazos, según relataron los jóvenes a integrantes de de la Campaña por el Cierre de los CIE. El policía les gritaba mientras golpeaba, pero no entendieron nada, pues no hablaban castellano. Los chicos -tres de ellos afirmaron que eran menores- habían llegado en una patera con diez personas más a las costas de Almería el 8 de abril, tras jugarse la vida en una travesía de 20 horas.

Dimarts 12 març: Assemblea Tanquem els CIE's!


Us recordem la data de la propera Assemblea pel dimarts 12 de març a les 19h a La Casa de la Solidaritat al carrer Vistalegre,15.

És molt important la participació de tots i totes ja que hi ha novetats en quan a l'aprovació imminent del nou reglament dels CIE's i tenim molta feina a fer. Per tant, demanem la participació de tots i totes!
Ordre del dia:
1. Demandes de participació 10' (xerrades,jornades...) [Podeu consultar el calendari per veure les activitats previstes]
2. Estat de les comissions de treball (comunicació, jurídica, acompanyament). 10'
3. Resposta a l'aprovacio reglament. 20'
4. Mobilitzacio-acció del 13 d'abril. 60'

Esperem la vostra participació!