dimarts, 29 de gener del 2013

Aquest dijous projecció documental "Sobren raons"

Dia: 31 de gener de 2013
Hora: 20.30h
Lloc: CSOA La Carboneria. c/ Urgell amb c/ Floridablanca (M) St Antoni/ Urgell

Hi haurà pica-pica! 

I després de la projecció xerrada-debat amb les autores del documental.

dimecres, 23 de gener del 2013

[29/01] Assemblea oberta "Tanquem els CIE's"

Obrim els ulls! Tanquem els CIE's!!

Des de la Campanya Tanquem els CIE's us volem convidar a conèixer i participar de la lluita contra els Centres d'Internament d'Estrangers i les polítiques de control migratori de la UE. Com sabeu, en els últims anys, juntament amb una extensa xarxa de col·lectius, entitats i persones de tot l'Estat, hem aconseguit visibilitzar la realitat dels CIE's i articular una lluita que s'extén també a tots aquells elements que hi van associats: des de les batudes racistes, les deportacions forçoses, els abusos policials o la pròpia llei d'estrangeria. 

Estem convençuts que la lluita contra aquests mecanismes discriminatoris -fonamentats en un racisme institucional i social cada vegada més amenaçant- ha d'anar associada a una lluita més global pels drets universals, la ciutadania global, la democràcia del 99% i la justícia social. Per aquesta raó, fem una crida a tots aquells individus, entitats i col·lectius en lluita que en algun moment ens heu donat suport, o que esteu disposats a participar en properes accions, a trobar-nos, conèixe'ns i compartir horitzons de lluita per seguir consolidant la Campanya pel tancament dels CIE's a l'àmbit de Barcelona.  

*Per poder preparar la logística i dinamització de l'assemblea, agraïrem que ens feu arribar confirmacions d'assitència.


Dia i hora: Dimarts, 29 de gener, 19 h.



Lloc: Casa de la Solidaritat, C/ Vistalegre, 15.



Ordre del dia: 
1. Presentació i benvinguda. (10') 

dissabte, 19 de gener del 2013

Exigim l'alliberament del Yussif i en Khadima!


CONCENTRACIÓ AQUEST DIUMENGE AL CIE ZONA FRANCA PER DEMANAR L’ALLIBERAMENT DELS VEÏNS DETINGUTS DEL BARRI DEL POBLENOU.

Dijous 10 de gener, amb motiu del desallotjament del carrer Sancho d´Àvila, van ser detingudes diverses persones tot i haver-se produït una actuació policial irregular que ha sigut denunciada davant dels tribunals. Una d’elles, en Yussif, va ser internada al CIE Zona Franca tot i tenir una situació de ple arrelament i de que el proper dilluns 21 te cita a la subdelegació del govern per regularitzar la seva situació per ser parella de fet d'una ciutadana de l'Estat Espanyol.


Un altre noi, en Khadima, amb familiars i arrelament a l'Estat, porta uns dies retingut i també és veí del barri. Tots dos estan exposats a que els retornin per la força al seu país d’origen en qualsevol moment.
L’Assemblea solidària en contra dels desallotjaments considera aquests fets com a racistes i per tant atempta contra la llibertat i la dignitat de les persones. Al Poblenou no tolerem que cap veí nostre sigui privat de llibertat per no tenir papers.

divendres, 11 de gener del 2013

12 de gener: Manifestació contra el racisme institucional

 

Dissabte 12h, MANIFESTACIÓ contra els desallotjaments d’aquesta setmana!

Dissabte 12h, MANIFESTACIÓ contra els desallotjaments d’aquesta setmana! Ens trobem al Casino del Poble Nou (Rambla Poble Nou, num. 37) #ProuRacisme
 
Aquesta setmana al nostre barri del Poblenou, hi ha hagut dos desallotjaments on vivien veïnes del barri.
Hem de donar una resposta com a barri!

Segueix la informació, minut a minut a través d’aquests enllaç –> #BCNdesallotja
COMUNICAT:

En menys d’una setmana hi ha hagut tres desallotjaments d’immigrants al Poblenou:
Dilluns 7 de gener dues naus del carrer Zamora, on vivien i treballaven un centenar de persones, van ser desocupades a traves d’un operatiu conjunt de la Guardia Urbana, mossos d’Esquadra i Policia nacional, desprès que l’ajuntament de Barcelona instés al mateix sense respectar el què hauria d’haver sigut un procediment contradictori en què els habitants de les naus s’haguessin pogut defensar.
Ahir, dijous, els Mossos d’Esquadra van desallotjar de manera irregular i sense ordre judicial a pesar de que portaven vivint allà des de la nit del dilluns 7, tal com moltes persones del barri coneixíem, una nau del c/ Sancho d’Àvila on havien buscat habitatge temporal un grup de joves que anteriorment estaven al c/ Zamora i que havien rebutjat l’oferta de l’Ajuntament per insuficient i no respondre a les seves necessitats.
L’actuació de la força pública va ser violenta i desmesuradafent servir gas pebre i agredint les persones que hi vivien quan van entrar a l’habitatge. A mes, van ser detingudes 8 persones de manera completament injustificada per portar-los a la Comissaria de Les Corts. Al llarg del dia d’avui es posarà una denuncia per aquests fets.

Davant d’aquesta situació:

DENUNCIEM QUE:
  1. El Pla Integral dels assentaments que proposa l’Ajuntament de Barcelona comença amb desallotjaments i detencions, deixant clar que en lloc de buscar solucions busca eradicar els assentaments.

dissabte, 5 de gener del 2013

#JusticiaParaIdrissa



CASTELLANO [Més avall en català]




Un año después de la muerte de Idrissa Diallo en el CIE de Zona Franca, la situación en los CIE apenas ha cambiado
El 6 de enero de 2012 Idrissa Diallo, de origen guineano moría de una insuficiencia cardíaca tras haber solicitado auxilio en repetidas ocasiones mientras se encontraba detenido en el Centro de Internamiento de Extranjeros de Barcelona para ser deportado a su país de origen. La jueza de instrucción encargada del caso negó a distintas organizaciones de defensa de los derechos de las personas migrantes la posibilidad de personarse en la causa, y a un año del suceso, no se ha depurado ninguna responsabilidad.
El día 22 de octubre de 2012, un Auto de la Audiencia Provincial restableció a las mencionadas organizaciones el derecho a ser parte del proceso, que había sido denegado anteriormente por el Juzgado de Instrucción nº 5 de Barcelona. Ante esta nueva situación, dichas organizaciones van a exigir, de nuevo, el esclarecimiento de los hechos que rodean la muerte de Idrissa Diallo por vía judicial, mediante la presentación de una querella en los próximos días.
Un año después, la situación de los Centros de Internamiento de Extranjeros apenas se ha modificado. En respuesta a la fuerte movilización ciudadana y mediática a causa de la muerte de Idrissa Diallo y Samba Martine, el gobierno presentó un borrador de reglamento para los CIE. Además de un cambio de nombre de Centro de Internamiento de Extranjeros (CIE) a Centro de Estancia Controlada de Extranjeros (CECE), las directrices de este nuevo reglamento permitirían a empresas privadas lucrarse con la "gestión de la seguridad y la sanidad" en los centros, dificultarían aún más el régimen de visitas y la colaboración de entidades sociales y no establecería los medios necesarios para  evitar muertes como las de Idrissa Diallo, Samba Martine o Mohammed Abagui, conformándose como una nueva medida destinada a garantizar la reclusión y no los derechos de las personas presas.